top of page

Kandalló télen-nyáron

Az idei tavasz elég érdekesen alakul eddig. Egyrészt ennyit még nem voltunk otthon egy huzamban, másrészt idén aszály van. Ez az első tavasz, hogy én is várom az esőt, mint a megváltást. Hetek óta napozunk a teraszainkon, vagy az ablakainkból kihajolva süttetjük pirosra a pofinkat, amikor épp ráérünk azon morfondírozni, hogy mi lesz az idei nyárral, és reméljük nem akkor fog esni, amikor végre kiszabadulunk. Úgyhogy tessék, jöjjön most az eső! Ja, hogy most hideg is van? Köszi :)Mit szólnátok hozzá, ha mára begyújtanánk a kandallóba. De nem akármilyenbe!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem a kandalló nem arra való, hogy azt nézzük hogyan fűthetünk vele. Legalábbis lehet, hogy hagyományosan erre való, de valljuk be, mi a legfontosabb egy kandallónál?


Hogy : SZÉP legyen!


Mutatok pár olyan megoldást, ami egyszerűen leveszi a lábáról a szemlélőjét és télen-nyáron élményt nyúlt. Például a mostani szokatlan tavaszi időben is.
Egy jó kandallónak rengeteg előnye van:


  • Szép, öltözteti a teret

  • Fókuszpontja lehet a szobának, így megkönnyíted magadnak a helyiség dekorálását

  • Tudod mi az a Hygge hangulat? Na ez az, ami garantált, mindenféle felesleges cucc nélkül, bármilyen stílusú is az enteriőröd. A tűz télen és nyáron is maga a megnyugvás.

  • Ha különleges formájú, színű vagy anyagú, egyértelműen hozzáadott értéket az otthonodnak. Nem véletlen, hogy a home stagingelt lakásokba is tesznek egy-egy mobil verziót. Én ezeknek a daraboknak nem vagyok híve, mert tudat áru, de az üzenete a lényeg: ha van egy kandallód, többet ér a lakásod

  • Na jó, azért nem mellékes, hogy kiegészítő fűtésként is használható. Főleg, ha cserépkályha jellegű a kialakítása és nem bioetanol tartály van benne, azaz valódi hőt termel.


TUTI TIPP:


Ha valóban használni fogod a kandallódat és nem csak dísze lesz a lakásodnak, akkor a körülötte levő felületeket megfelelő burkolattal vagy felületkezeléssel lásd el. Megfelelő alatt értsd azt, attól függően mire használod, jó, ha bírja a hőt, kipattanó szikrát, koszt és igénybevételt. A személyes tanácsadásaimon rengeteget beszélünk a nappali padlójának burkolásáról, vinyl, svédpadló, hidegburkolat és a többi. Na tessék, még egy szempont a kiválasztásakor. Csak okosan!


Ha nincsen kandallótok, vagy már késő kialakítani, vagy egy jó hírem! Mikor jön a jó idő, kimegyünk a teraszra és megnézzük milyen egy kültéri kandalló! Nem grill! Kandalló!


Megmutatom hol lehet jó helye, hogyan érdemes "használni" és mikor kell nekiállni kialakítani!
留言


AKTUÁLIS CIKKEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK

bottom of page