top of page

Hogyan legyen nappali a kertben?

Amikor arról álmodoztam, hogy majd kertes házban fogok élni, nem azt számolgattam, hogy hány szoba lesz benne, azon sem izgattam magam, hogy el fog-e férni a hálószobában a sokkal szélesebb ágy. Mondjuk a mosókonyha előnyei azért előkelő helyen szerepeltek a képzeletbeli bakancslistámon. Ha most elképzelem álmaim családi házát, leginkább az a része villanyoz fel, amit úgy hívunk: A KERT, annak is az épített része.


Egy családi házban a kert áprilistól - szeptemberig aktív része az életnek. A kertünk vagy a teraszunk átalakul egyfajta nappalivá. Sőt, annál is több lesz.  Mutatom szerintem milyen egy igazán tuti kültéri nappali!


Egy kültéri nappali nyáron plusz egy helyiség.

Ha fedetté tudod tenni, akkor maga a tökély.

Eladáskor vagy kiadáskor pedig adu ász.


Ugyanolyan funkciókkal felruházhatod, mint a benti teret. Lehet TV-d, kandallód is.


Olvasósarkod, bárpultod, home office kuckód, amerikai jellegű nyári konyhád.


A fonott dekorációk, puha szőnyegek, párnák töménytelen mennyiségben nagyon otthonossá teszik a teraszokat. Arra figyelj, hogy valóban természetes anyagokból vásárold ezeket, mert a műanyag és műszálas cuccoktól feltöltődsz és a relaxálás helyett inkább elektrosokkban lesz részed.


Műfű? Miért ne. Ha nincs mód valódi pázsit karbantartására vagy öntözőrendszer kiépítésére, nem érdemes próbálkozni. A füvet nem lehet magára hagyni egy nyári melegben több, mint egy hétig. A minőségi gondozásmentes műfű előnye, hogy puha a talpadnak, nem forrósodik fel úgy mint a WPC, bírja az UV sugárzást. Télen sem kell felszedned, csak felporszívózod és annyi.


Nekem is van az erkélyen. Nem akartuk felszedni a régi burkolatot, úgyhogy legurítottuk a Holland Pázsit egyik sportolásra alkalmas szálhosszúságú füvével és azóta élvezzük az előnyeit. Imádom!


Csak egy szép verandád van? Ahol nagyapáink hűsöltek és a hintaszéken kívül csak a sáros cipőtartónak volt helye itt, meg talán a macskának. Pedig így is kinézhet. Petra a Térkultúrából gyönyörűen megmutatta hogyan is kell ezt veranda terasz feelinget

jól csinálni egyszerűen, stílusosan és lazán.


Mi az, ami a nappalidban tuti nincsen, kinn viszont lesz?

Spéci kültéri cuccok, jég és italtartók, világító bútorok, szobrok, díszek, fényfüzérek.TUTI TIPP:

Mi kell egy nappaliba? Függöny. Tegyél fel függönyt a teraszodra és egy szempillantás alatt egy mediterrán országban találod magad. Nem feltétlenül kell, hogy a házad sítlusa is mediterrán legyen, a lágy szellőben lengedező függöny felér egy hét szabadsággal. + egy pohár ital kötelező kellék.


Ugye, hogy lassan kezded jobban érezni magad kint, mint bent? :)


AKTUÁLIS CIKKEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK

bottom of page