top of page

Mit rontunk el a hálószobában - 2. KAPCSOLTAM!


Reggel felébredsz és akkor veszed észre, hogy nem töltötted fel a mobilod...mert ehhez ki kellett volna húznod az éjjeli lámpát a konnektorból. Bosszantó. Vagy éppen esténként jössz-mész az ágy és a szobaajtó közt, hogy lekapcsold a világítást..


Bár a felesleges körök helyettesíthetik a napi tornát, egy új lakásban azért már mentesülnénk az ilyen kényelmetlenségektől. Így a 21 század elején - a vezeték nélküliség jelentősen javíthat a helyzetünkön -, rengeteg dugaljat és kapcsolót használunk a gépeinkhez, ezért nem mindegy milyen formában "szennyezzük" vele magunkat, elsősorban esztétikai és ergonómiai dolgokra gondolok.


Néhány tipikus hiba, amikbe belefuthatsz bele, ha felújítasz vagy új házat építesz. Amit már nem lehet rákenni se a nagyira, se az előző lakóra.

 

KAPCSOLÓK ÉS DUGALJAK HELYE


  • Nincs szabad dugalj az ágy mellett, ezért az asztali lámpát, a telefontöltőt vagy más egyebet, de valamit mindig ki kell húznod a dugaljból

  • Gondoltál rá, hogy sok dugaljra van szükséged az ágy mellett, csak arra nem, hogy a kapcsolókkal együtt egymás mellé sorolva ez ijesztő látványt nyújt.

  • A dugalj az éjjeliszekrény mögé került...és a kapcsoló is, hoppá.

  • A mennyezeti lámpát nem tudod lekapcsolni az ágyból, ezért vagy a sötétben matatsz, vagy az éjjeli lámpa és a bejárati ajtó közt jössz-mész, mint az alvajáró.

  • De jó lett volna állítani a fényerőt, vagy egy kis hangulatvilágítás, de már késő...

  • Dupla kapcsolót tettél mindenhova, hogy spórolj a helyen, de soha nem tudod megjegyezni, hogy mi mit kapcsol, ezért diszkóztok éjszaka a fel-le kapcsolásnál.

  • A hálóból nyílik a gardrób vagy a fürdőszoba, ezért ha bemész, mindig felébred a párod a fényre.


Ezúttal mutatok inkább trükkös megoldásokat arra, hogyan legyen ezeknek kényelmes, nem feltűnő, praktikus helye.Látod hol a dugalj a telefontöltőnek? Ott figyel oldalt, az éjjeli-falfülke belső oldalán


Ha egy hotel kényelmére vágysz, így is lehet.

Kényelmes, alig látható, részben pedig billenthető , így a zsinórok látványa sem zavaró

Ha mindenképp szükség van a sok dugaljra és kapcsolóra, beleolvadhat a háttérbe, így biztosan nem fog zavarni, hogy egy kész űrállomást vezetsz velük

Ha tapétád van és nem szeretnéd, ha bezavarnának a kapcsolók a látványba.

Szemből alig látható. A bútorkapcsolót azért még lecserélném feketére.

Ha egyáltalán nem bírod a dugaljak látványát, tedd be egy dobozba. A telefonod ott is elalszik éjszaka.


Gondold át, hogy milyen eszközökre van szükséged a hálóban, érdemes rugalmasan kezelni és végiggondolni a jövőbeni élethelyzeteket is.

  • A minél több dugalj és kapcsoló semmi jóra nem vezet, csak okosan

  • Ha pedig most akarod kiűzni a hálóból a kütyüket, tedd, de ne bánkódj később miatta


Persze ha nem vagy helyszínen a villanyszerelővel, vagy nincs egy jól kirajzolt terved (szerelési magasságok, méretezés), akkor teljesen felesleges gondolkodnod, biztosan nem oda kerülnek ezek a dolgok, ahova szeretnéd.

Comments


AKTUÁLIS CIKKEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK

bottom of page